CES 2021’in en iyi teknolojileri!

Bu yıl sanal ortamda düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2021, 1900'den fazla markanın rekabetine sahne oldu. Teknoloji markalarının yeni nesil ürünlerini sergilediği fuarın finalistleri belirlendi. Ev sinemasından ulaşıma kadar toplam 14 kategorinin yer aldığı finalin kazananları bugün 16:30'da açıklanacak.
CES 2021'in ilk gününde ne oldu?
CES 2021'de finalistler
& nbsp;
CES'teki en iyi televizyonlar

Samsung Neo QLED
Samsung, Neo QLED TV'lerini ve güneş enerjisi ile şarj edilen uzaktan kumandasını tanıttı. Sunulan uzaktan kumandanın üzerinde güneş enerjisi ile şarj edilmek üzere güneş paneli bulunmaktadır. Samsung, bu uzaktan kumanda ile yılda 99 milyon pilin boşa gitmesini önleyebilecek. Ek olarak, yeni Samsung uzaktan kumandası tamamen geri dönüştürülmüş plastik atıklardan yapılmıştır. QN900A ve QN90A olmak üzere iki model mevcuttur. Yeni TV'lerin Quantum Mini LED'ler adı verilen yeni ışık kaynakları var. Neo QLED TV'ler için özel olarak optimize edilmiş yeni bir Neo Quantum GPU da var.

QN900A, modelinde neredeyse çerçevesizdir. Infinity One tasarımına sahip bu model, 8K çözünürlüklü akıllı bir TV'dir. QN90A modeli 4K çözünürlüğe sahiptir. İki TV arasındaki tek fark çözünürlüktür. Ayrıca, her iki TV de Samsung Health, Super Ultrawide GameView ve Google Duo gibi özelliklerden yararlanıyor.

TCL 6-Serisi 8K
İki yıl önce, TCL'nin 6-Serisi Roku TV'si birçok uygun fiyatlı 4K seçeneği arasındaydı. TCL, geçtiğimiz yıl rakiplerinin kattığı mini LED teknolojisi ile dizisini yeniledi. Şimdi TCL TV'yi 8K'ya geçirmenin doğru zamanının geldiğini iddia ediyor.

LG C1 OLED
Yapay zeka destekli LG G1 ve C1 OLED televizyonlar gücünü 4. nesil Alpha 9 işlemciden alıyor ve her iki model de 4K çözünürlük desteği ile tüketicilerin beğenisine sunulacak. İki cihaz arasındaki ayırt edici fark, G1 modellerinin farklı sehpalarla satın alınabilmesi ve üç ayaklı bir sehpa ile gelmesidir. C1 modelinde bu konuda tüketiciye sunulan bir seçenek bulunmamaktadır. LG televizyonlarının bir diğer öne çıkan özelliği ise LG'nin NVIDIA ve Xbox ortaklığı sonucu geliştirilmiş olmasıdır. Her iki cihazın da oyun odaklı yetenekleri var. G1 ve C1 modelleri AMD FreeSync ve G-Sync teknolojileriyle uyumludur. Aynı zamanda bu cihazlara Google Stadia uygulaması da sunulacak.

Sony Bravia XR
Sony, yüksek kaliteli televizyonları için 4K Blu-ray'in yanı sıra yayın yapacak bir dijital yayın platformu tanıttı. Teknoloji devinin iddiasına göre kullanıcılar, yeni Bravia XR televizyonlarında Bravia Core platformu üzerinden tüketici pazarındaki en kaliteli filmleri izleyebilecek. Sony'nin iddiasına göre, Bravia XR'ye sahip olan kullanıcılar "neredeyse kayıpsız" ultra yüksek çözünürlüklü bir görüntü elde edebilecekler. Ayrıca kullanıcılar, Blu-ray disk kalitesine ulaşan "Pure Stream" teknolojisini kullanarak Sony Pictures prodüksiyonlarını izleyebilecekler.

Pure Stream ayrıca saniyede 80 megabit'e kadar akışa izin verir. Sony'nin Bravia Core adı verilen dijital akış platformu, tüm yeni Bravia XR modellerine önceden yüklenmiş olarak gelecek ve etkili bir şekilde kullanılabilecek.

CES'te en iyi ev sinema ürünleri

TCL Alto R1 ses çubuğu
Rakiplerine benzer görünün TCL Alto R1, TCL'nin Roku TV Ready kablosuz ses çubuğu platformuna dayanan ilk ses çubuğudur. Bu, ses çubuğunu kablosuz olarak uyumlu bir Roku TV'ye bağlayabileceğiniz anlamına gelir.

Roku'nun tescilli kablosuz ses bağlantısı üzerinden kablosuz olarak iletilen ses, tıpkı diğer Roku TV Ready hoparlörler gibi TV ile birlikte gelen Roku uzaktan kumandasını kullanan basit bir ekrandır. üst arayüzle her şeyi yapılandırmanıza izin verir. Bluetooth özelliğine ve henüz açıklanacak net özelliklere sahip olan TCL Alto R1'in orta sınıf bir fiyata sahip olacağı düşünülüyor.

Sony 360 Reality Audio hoparlör
Sony, CES 2019'da 360 Reality Audio platformunu piyasaya sürdükten iki yıl sonra, etkileyici ses ekosistemi için üretilen ilk hoparlörlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.Ayrıca, hoparlör, siz müzik bile olsa içeriği dönüştüren bir algoritma sayesinde 360 derece müzik keyfi sunuyor 360 formatında dinlemiyorsunuz.

Samsung HW-Q950A Q serisi ses çubuğu
Samsung, amiral gemisi Q serisi soundbar söz konusu olduğunda bu yıl birçok cephede bir adım önde. daha uzağa götürmek. Birincisi, şirket HW-Q950A modeli ile öne çıkıyor ve hem yukarı hem de yandan ateşlemeli hoparlörlerle 11.1.4 kanal surround ses sunuyor. Samsung ayrıca, kurulumu oturma odanıza daha iyi uyarlamak için yeni hoparlörüne birlikte verilen subwoofer kalibrasyon mikrofonlarını ekledi.

CES'teki en iyi telefonlar ve mobil cihazlar

TCL 20 5G
TCL 20 5G, 1080 x 2400 LCD ekranlı 6.67 inç ekrana sahip ve 450 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor.

Önde 8 Megapiksel kamera varken, arka tarafta üçlü kamera kurulumu var. Telefonun ana kamerası için 48 Megapiksel tercih ediliyor. Ana kamera ayrıca otomatik odaklama özelliği içerir. Ana kamera, 8 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 Megapiksel makro kamera ile donatılmıştır. Telefon, 4G ve 5G arasında geçiş yapmaya izin veren Smart 5G özelliğine sahiptir. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama sunan model, 256 GB depolama seçeneği de bulunuyor. LG Katlanabilir
CES 2021'in önemli şirketlerinden LG'nin Çinli ekran tedarikçisi BOE ile çalışmaya devam ettiği bildirildi. Bu ortak çalışma ile yeni nesil ekran tasarımına sahip akıllı telefonların piyasaya sürüleceği belirtildi. Bunun en büyük örneği olarak fuarda kendini gösteren model ortaya çıktı. Dönen ekranlı telefon projesi için LG tarafından özel bir çalışma yapıldığı belirtildi. Deneme çalışmalarına başlayan firmanın, ilk olarak LG Wing adında döndürülebilir ekranlı bir model sunduğu bildirildi. Bu modelin devamında ekranı giderek küçülen bir model olduğu belirtildi.

Modelin diğer özellikleri ile ilgili bilgiler henüz açıklanmadı. 2021 yılında kullanıcılarla buluşmak üzere aktarılan model ile yeni bir yarış başlayabileceği belirtildi. Çünkü telefon üreticileri sıradan ekran modellerinden çok kullanıcıları şaşırtmayı hedefleyen ekranlara önem verdiler.

Lenovo NEC Lavie Mini
Oyun konsolu ve büyük bir telefon olarak ikiye katlanan çekici görünümü ile NEC Lavie Mini, Japonya cumhurbaşkanı tarafından sevilen gösterişli bir cihaz olarak öne çıkıyor.

TCL NXTPAPER
Şimdiye kadar renkli e-okuyucular kategorisine eksiksiz bir paket sunmayı hedefleyen NXTPAPER, işlevselliği sayesinde video oynatma, hızlı web taraması ve bağımsız uygulamalar dahil olmak üzere bir Android tabletin tüm özelliklerine sahiptir. Geçen yıl TCL'nin tam renkli kağıt görünümlü NXTPAPER ekranının tanıtılmasıyla bu yıl canlılık kazanan ürünü, yüksek ekran kare hızları ile dikkat çekiyor.

CES'deki en iyi bilgisayar ürünleri
& nbsp;
HP Elite Dragonfly Max
Elite Dragonfly serisi, bu yıl G2 ve Dragonfly Max modelleriyle yenileniyor. 11. nesil işlemciden güç alan her iki model de isteğe bağlı olarak 5G bağlantısı ile kullanılabiliyor. 13,3 inç ekran boyutuna sahip olacak yeni modeller. İ3, i5 ve i7 işlemcilerle tercih edilebilir.

32 GB'a kadar ram desteği ile gelen yeni nesil cihazlar, 2 TB'a kadar M.2 SSD depolama alanı sunacak. Ek olarak, yeni modeller bir USB 3.1, iki USB-C Thunderbolt 3, bir HDMI 1.4b bağlantı noktası ve Nano SIM desteği içerecek.

NVIDIA RTX 30 grafikli Razer Blade 15
Razer's Blade serisi uzun bir süredir. Olağanüstü performansı ve oyun standartlarına göre tasarlanmış görünümü ile alabileceği en iyi dizüstü bilgisayarlar arasında yer alıyor ve iştahı kabartıyor. Bu yıl, Razer'in güncellemeleri dikkat çekiyor. NVIDIA'nın en yeni RTX 30 serisi grafiklerinden güç alan Razer Blade 15, önceki modellere göre performansı önemli ölçüde artıracak.

AMD Ryzen 5000 dizüstü bilgisayar çipleri
AMD, 5000 serisi işlemcileri ile geçen yıl masaüstü yongalarındaki kararlılığını koruyor. CES'te şirket, dizüstü bilgisayarlar için Zen 3 çekirdeklerine dayanan aynı CPU serisini duyurdu. Çoğu masaüstü işlemciye ayak uydurması beklenen yeni nesil işlemciler, 5900H ile tam güç, 5600U ile uzun pil ömrü ve güçlü performans vaat ediyor.

ASUS ROG Flow X13
Tanıtılan modeller arasında en dikkat çeken modellerden biri de ROG Flow. X13 oldu. Bir oyun bilgisayarını katlanabilir ve dokunmatik ekranla birleştiren model 13 inç ekrana sahip. 2'si 1 arada modelde AMD Ryzen 9 5980HS işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 1650 grafik kartı bulunur. Ancak modelin 13.4 inçlik bir ekranı var. Bu ekran, 1080p veya 4K çözünürlükte 120 Hz yenileme hızı sunar.

Lenovo ThinkPad X1 Titanyum Yoga
Lenovo tarafından "şimdiye kadarki en ince ThinkPad" olarak adlandırılan X1 Titanium, 11 mm kalınlığında ve 2,5 pound ağırlığında. Yeni nesil bilgisayar, şirketin ThinkPad estetiğinden sapmasa da yine de çekici görünümlü bir dizüstü bilgisayar olmayı başarıyor.
Lenovo'nun dönüştürülebilir Yoga ailesinin yeni üyesi, ekranı çeşitli yönlerde döndürmenize olanak tanır. Düşük gecikmeli Dolby Vision HDR, Atmos Sound ve Dolby Voice özellikli bilgisayar, konferans görüşmeleri sırasında net ses sağlamak için 13,5 inç ekran boyutuna sahiptir.

Intel Tiger Lake-H dizüstü bilgisayar çipleri
2021'de mobil işlemciler H35 ve H45 olarak ikiye katlanacak. Dividing Intel, CES 2021'de düzenlenen etkinlikte H35 işlemcilerini tanıttı. H35 serisi üç farklı işlemciden oluşurken, hepsi 35W TDP'ye sahip. H45 serisinin TDP değeri 45W olacaktır. 14 nm üretime veda eden Amerikalı üretici, nihayet H35 serisi ile oyun bilgisayarlarında 10 nm üretime geçerek 10. nesil H serisi mobil işlemcilere göre tek çekirdekli tarafta yüzde 15 performans artışı yaşadı.

CES'te en iyi ev ürünleri

Samsung JetBot 90 AI +
Samsung, evinizi uygulamadan kontrol edebileceğimiz bir video kamera yerleştirerek ev izleme için yeni robotu JetBot 90 AI + için çok çeşitli kontrol mekanizmaları sunuyor. Böylelikle robot elektrikli süpürgenizi istenmeyen nesnelere karşı uyarabileceksiniz. Engel tespiti ve engellerden kaçınma için 3 boyutlu sensörlere sahip robot elektrikli süpürge ve yapay zeka ile geliştirilen LIDAR sensör, güvenli bir kullanım sunuyor.
JetBot 90 AI +, her temizlik döngüsünden sonra toz haznesini boşaltmanıza gerek kalmaması için kir birikintilerini tutan bir taban sayesinde kendini de boşaltabilir. Wi-Fi bağlantısı ve "kullanılmayan alanlar" gibi bazı teknik özellikleriyle öne çıkan robot elektrikli süpürgenin fiyatı henüz belli değil.

TP-Link Deco Ses X20
TP-Link'in yeni Deco Voice X20'si de akıllıdır. hoparlör olarak işlev görür. WiFi 6 standardıyla çalışan Deco, aynı zamanda evinizin akıllı hoparlörü olacak. Deco Sound X20, WiFi bağlantısını geliştirmek için ideal bir üründür.

Ses Tanıma Özellikli LG InstaView Buzdolabı
LG'nin InstaView Door-in-Door buzdolapları her zaman piyasadaki en gelişmiş buzdolapları olmuştur. İki hızlı vuruşla yanan şeffaf aynalı cam panel sayesinde kapıyı açmadan hızlıca bakabileceğiniz buzdolabı, bu yılki modeline ses tanıma başta olmak üzere birkaç yeni özellik getiriyor. Artık sadece “Buzdolabının kapısını aç” diyerek kapıyı açabileceksiniz.

Samsung Bot Kullanışlı
Bot Handy yetenekleri ile dikkat çekiyor. Bulaşık makinesine kiri atan cihaz, gerektiğinde başka işler de yapabilir. CES'in vazgeçilmez teknolojilerinden robotlar ortaya çıkmaya başladı. CES 2021'de dikkatleri üzerine çeken ev robotu hareketi Samsung tarafından geldi. Samsung, sanal etkinliğinde kısa bir tanıtım videosu ile robotunu tanıtarak farklı dokunuşlar yaptı. Öncelikle Samsung, üç yeni robotu tanıttı. Bu robotlar evdeki dağınık eşyaları toplayabilir. Ek olarak, kişisel asistanlar olarak komutları yürütebilirler. Şu anda, robotlardan yalnızca biri ABD'de satışa sunulacak. Güvenlik kamerası bulunan bu robot, süpürge görevi görüyor.

Bu robot yerden daha yüksekte duran nesneleri, örneğin bir rafa uzanarak alabilir. Bu ürünlerin cinsine göre ne kadar sıkma kuvveti ayarlayacağını bilir. Yapay zeka ile donatıldığı için verilen komutları oldukça rahat yerine getirdiği bildirilen robot, farklı boyut ve işlevlerde kameralara sahip. Farklı bir tasarıma sahip olan bu robot şu anda geliştirme aşamasındadır.

CES'teki en iyi ulaşım teknolojileri

Mercedes-Benz Hyperscreen
Mercedes-Benz AG yöneticisi Sajjad Khan tarafından lansmanla tanıtılan ve Mercedes tarafından elektrikli otomobil modelleri için geliştirilen Hyperscreen bu yeni gösterge paneli, seyahat bilgisayarı veya eğlence, akıllı arabalar çağı için de önemli bir adım atmış olabilir. Gösterge panelinden tam anlamıyla daha fazla alanı kaplayan bu dijital panel, 56 inçlik tam dokunmatik OLED ekrandan oluşuyor.

Panasonic Automotive Yapay Zeka ile geliştirilmiş AR HUD
Araç bilgilerini, nesneleri, yaya algılama ve haritalamayı yönlendirmek için tasarlanan AR HUD, hem yakın hem de uzak alan için Panasonic'in SPYDR kokpit alanı denetleyicisinin AI teknolojisini kullanır. Teknik özellikleri arasında göz işleme teknolojisi, gelişmiş optikler ve AI navigasyon doğruluğu bulunur ve Panasonic AR HUD ayrıca gerçek zamanlı durumsal farkındalık ve üç boyutlu görüntüleme sunar.

Volvo Penta Destekli Yerleştirme Sistemi
İki yıl önce, Volvo Penta (Volvo'nun denizcilik kolu) insan hatasını denklemden çıkarmaya çalışan kendi kendine yanaşma sistemini tanıttı.
Volvo Penta Destekli Yerleştirme sistemi, temelde birçok yüksek kaliteli otomobildeki yardımlı park özelliği ile aynıdır. GPS ve diğer yerleşik sensörleri kullanarak, yatınızı en dar noktalara bile kaydırmak için anında ayarlamalar yapmanızı sağlar.

Sony Airpeak AI Drone
Corby, Xioami ve Piranha gibi birçok marka, son kullanıcılar için drone üretiyor. DJI ve Skydio gibi firmalar daha çok profesyonel kullanım için tercih ediliyor. Yüksek hassasiyetli konum tespiti, haritalama ve faydalı yük taşıma kapasitesi gibi birçok faktör, profesyonel kullanım için tercihler listesindedir.

Alpha serisi aynasız kameralar ile birçok kullanıcının beğenisini kazanan Sony, geliştirdiği drone ile kullanım deneyimini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Firmanın ilk drone modeli olan Airpeak, yüksek stabilite kabiliyeti ve kompakt tasarımı ile dikkat çekiyor.

CES'teki en iyi giyilebilir teknolojiler

TCL Giyilebilir Ekran Akıllı Gözlükler
Rakiplerine göre düşük fiyat politikası benimsediğinin altını çizen TCL, 100 inç TV ile eşdeğer büyüklükte sanal ekran vaat ediyor. Şık tasarımıyla öne çıkan Giyilebilir Ekran, 1080p OLED ekranla karşımıza çıkıyor. 140 derecelik görüş açısına sahip olan modelde pil bulunmuyor. USB Type-C girişli aksesuar bir bilgisayara ve akıllı telefona bağlanabilir ve ekran paylaşımı gerçekleştirebilir. Henüz fiyatı belirlenemeyen cihazın bu yıl satışa çıkacağı belirtildi.

Lenovo ThinkReality A3 Akıllı Gözlükler
Lenovo'nun CES 2021'de tanıttığı akıllı gözlük ThinkReality, kurumsal müşteriler için çok iddialı bir deneyim vaat ediyor. ThinkReality pazarı hakkında konuşan Lenovo, yeni nesil akıllı gözlüklerin en gelişmiş ve çok yönlü gözlüklerden biri olduğunu söylüyor.

Ayrıca Lenovo, ThinkReality A3'ün dünyanın akıllı işbirliği için yeni teknolojileri benimsemeye çalıştığı bir dönemde duyurulduğunu duyurdu. İlk ThinkReality A6'dan çok daha şık bir görünüme sahip olan yeni nesil akıllı gözlükler, güneş gözlüklerine benzer tasarımıyla dikkat çekiyor.

Mudra Bandı
Fiyatıyla dikkat çeken Mudra kordon, Apple Watch'a alternatif bir hareket kontrolü alternatifi sunuyor. Apple Watch gibi takılan kayışlara sahip olan Mudra bandı, Bluetooth LE üzerinden bağlanan kablo sayesinde beyninizin parmaklarınıza gönderdiği elektrik sinyallerini algılayabiliyor.
Ardından, bu sinyalleri analiz etmek ve uygulamaları açmak, kısa bir metin yazmak ve daha fazlasını yapmak için saatin dokunmatik ekranında yapabilirsiniz. Mudra bandı, parmak hareketlerini eşleştirmek için derin öğrenme algoritması kullanır. Engelleri kaldırmak için faydalı olabilecek yeni Mudra bandı, ALS hastalarına fayda sağlayabilir.

Earin A-3
Eairn'in en yeni kulaklığı A-3, standart kulakiçi kulaklıklardan çok farklı bir tasarıma sahip, yeni kulaklık da solda ya da doğru atamayı barındırmıyor. Böylelikle kulaklar arasında özgürce geçiş yapmanızı sağlar.
Açık tasarımıyla yeni Earin A-3, çevrenizde olup biteni duymanıza ve aynı zamanda melodileri dinlemenize de olanak tanır.

CES'teki en iyi spor teknolojileri

Samsung Eğitmen
Sadece bir Samsung'un yeni Smart Trainer'ı bir TV ve kamera ile egzersiz yaparken doğru formu korumanıza yardımcı olur. Şirketin Sağlık uygulamasının geçen yıl TV'lerde yayınlanan yeni bir özelliği olan Trainer, şınavlarınızın yeterince pürüzsüz olup olmadığını veya üçüncü taraf bir kamera yardımıyla plankınızı düzgün tutup tutmadığınızı size bildirebilir.

Wondercise Canlı Hareket Eşleştirme Sistemi
Wondercise'in isteğe bağlı eğitim hizmeti, antrenman formunuzu takip etmek için Apple Watch ve Garmin cihazları gibi giyilebilir cihazları kullandı, ancak 2021'de şirket bu duruma yeni donanım ekledi. Esasen kol ve bacak takibini daha da doğru yapmak için giyilebilir cihazınıza ekleyebileceğiniz IMU sensör kayışlarından oluşan cihaz, formunuz eğitmeninkiyle uyuşmuyorsa duruşunuzu düzeltmenizi istiyor.
Yeni teknolojilerin tanıtıldığı CES 2021 finalistleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bunlara da Göz Atın

Google, Android’e anti-izleme özelliği getiriyor

Google, Android için iOS 14.5 ile piyasaya sürülen Apple'a benzer bir izleme önleme özelliği geliştirmek istiyor. Teknoloji devinin, özelliğin ilk aşamalarında olduğu bildiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

avrupa yakası escort çapa escort halkalı escort şirinevler escort beylikdüzü escort ataköy escort antalya escort izmit escort bayan antalya eskort İstanbul escort şirinevler escort ataköy escort bursa escort halkalı escort pendik escort ligobet giriş sex hikaye bursa escort escort istanbul ligobet güncel adres beylikdüzü escort mecidiyeköy escort sex hikaye milanobet giriş yap bakırköy escort istanbul escort roketbet güncel giris roketbet giris roketbet güncel adresi roketbahis güncel giris